Nieuws, Tips en Links

Verhalenhuis Haarlem is een groot kerkelijk vernieuwingsproject. Vanuit de visie van verbinding en ontmoeting met gemeenteleden en buurtbewoners, en een culturele, experimentele en inspiratievolle programmering wordt op een laagdrempelige en eigentijdse wijze vorm gegeven aan zingeving. Als PR/Marketingmedewerker en Activiteiten-coordinator/programmeur heb ik aan de wieg gestaan van dit project wat een enorm bezoekerssucces blijkt te zijn. Enkele cijfers: er zijn in 2 maanden 700 kaartjes voor de activiteiten gereserveerd door 250 verschillende personen, waarbij met een E-nieuwsbrief systeem inzichtelijk kan worden gemaakt dat ruim 70% van deze bezoekers nog niet eerder bij activiteiten aanwezig was geweest!

Een kerkelijk vernieuwingsproject maak je altijd op maat, want geen gemeente en geen dorp, wijk of stad is gelijk. Vraag gerust om advies want uiteraard zijn er vele bruikbare tips te geven en valkuilen te ontlopen. Kijk op: verhalenhuishaarlem.nl

Jeugdindekerk.nl is nauw betrokken bij de organisatie van het Nieuw Groenmarkt Podium, wat vlak bij de Grote Markt in Haarlem staat tijdens de Serious Request actie van 3FM. Op dit podium zingen iedere dag van 11.00 tot 13.00 uur (jonge) artiesten.

Zondag 21 december van 12-13 uur zingt het Groot Haarlems Kinder Kerstkoor op dit podium en speelt Annelies Kole christmas songs op haar bijzondere electrische blauwe harp.

Maandag en dinsdag treden Milou (live shows X-Factor en The Voice) & Friends op. Zij zijn ook de winnaars van het HIT Haarlem. Kim en Loekie treden op met een speciaal Serious Request lied. Kim zat in de finale van het Junior songfestival 2013 en Loekie zat dit jaar in de liveshows. Verder treedt Jongerenkoor aLive! op, en komt het Nederlands Musical Ensemble een aantal nummers uit hun laatste kerstshow zingen. Genoeg variatie dus op dit mooi overdekte podium tijdens de Serious Request actie in Haarlem!

Jeugdindekerk.nl verzorgt voor de regio Haarlem de pr voor alle aktiviteiten in de 'Week voor de Ontmoeting'. Dit initiatief van diverse organisaties als Stem in de Stad, Haarlem Effect, PKN Immanuelkerk, BUUV, Leger des Heils, Humanitas, de Bibliotheek en Dock bestaat nu een aantal jaar,  en deelt op een positieve manier informatie om eenzaamheid in Nederland tegen te gaan. Ook in uw omgeving is meer eenzaamheid dan u denkt! Hieronder en hiernaast vindt u alle informatie en links naar de aktiviteiten. Inmiddels heeft de gemeente Haarlem het initiatief omarmd en deze er niet alleen 'het jaar van de ontmoeting' van heeft gemaakt, maar ook verder geprofessionaliseerd tot een permanent project.

 

Op de site hartwerkers.nl staan korte films en verhalen over mensen die doen waar ze oprecht gelukkig van worden. Vanuit passie en met liefde voor hun vak. Daarmee maken ze het verschil. In hun werk en voor de mensen die ermee in aanraking komen. Dát geeft pas inspiratie!

Stichting Holy maakt korte animatiefilmpjes met jongeren vanaf 12 jaar over diverse maatschappelijke thema's. Met workshops en lespakketten worden jongeren geprikkeld hun gedachten over actuele thema's vorm te geven. Dat doen ze op scholen, via social media en plekken waar jongeren samenkomen. Al meer dan 33.000 jongeren deden mee.

De animaties worden gemaakt met een slimme online animatietool en gaan over een van onderstaande thema's of een onderwerp wat je zelf aangeeft. De jongeren maken stapsgewijs, eenvoudig en snel in drie uur hun eigen beeldverhaal. Ze zien direct het inhoudelijke effect van tekst, beeld en geluid, die ze combineren en in beweging zetten. Door de synergie tussen creativiteit en inhoud vormen ze op eigentijdse wijze een mening en maken deze via internet publiekelijk. Jongeren ervaren daarbij essentiële waarden die anders vaak abstract blijven. Voorbeeldclips kun je hieronder bekijken door op de thema's te klikken.

Meer informatie kun je vinden op www.holy.nl

Op de site scholieren.com kunnen jongeren en volwassenen informatie lezen over allerlei levensbeschouwelijke onderwerpen. De onderwerpen zijn talloos. 

Er staan werkstukken op en boekverslagen die je kunnen helpen om meer achtergrondinformatie te verzamelen en je mening te vormen. Ook is goed te zien (en soms verrassend!) hoe jongeren onderwerpen als religie en ethische kwesties benaderen en hun mening daarover vormen. Klik op de afbeelding hieronder of klik hier: www.scholieren.com/levensbeschouwing

Onderdelen 1 - 6 van 6

Deel uw tips

Help anderen met uw tip of kennis en share!