Evenementen kalender

Verhalenhuis Haarlem is een groot kerkelijk vernieuwingsproject. Vanuit de visie van verbinding en ontmoeting met gemeenteleden en buurtbewoners, en een culturele, experimentele en inspiratievolle programmering wordt op een laagdrempelige en eigentijdse wijze vorm gegeven aan zingeving. Als PR/Marketingmedewerker en Activiteiten-coordinator/programmeur heb ik aan de wieg gestaan van dit project wat een enorm bezoekerssucces blijkt te zijn. Enkele cijfers: er zijn in 2 maanden 700 kaartjes voor de activiteiten gereserveerd door 250 verschillende personen, waarbij met een E-nieuwsbrief systeem inzichtelijk kan worden gemaakt dat ruim 70% van deze bezoekers nog niet eerder bij activiteiten aanwezig was geweest!

Een kerkelijk vernieuwingsproject maak je altijd op maat, want geen gemeente en geen dorp, wijk of stad is gelijk. Vraag gerust om advies want uiteraard zijn er vele bruikbare tips te geven en valkuilen te ontlopen. Kijk op: verhalenhuishaarlem.nl

'An Other Passion' is een scratchmusical project waarbij maar liefst 100 zingende deelnemers het paasverhaal gaan zingen, dansen en uitbeelden. Het oefenen en uitvoeren doen zij in 1 dag, maar uiteraard heeft iedereen wel thuis goed kunnen oefenen op de nederlandstalige songs.  Zo wordt 'Binnen'  gezongen van Marco Borsato, 'Ken je mij' van Trijntje Oosterhuis en 'Open' van The Scene, want deze songs blijken naadloos te passen in dit Passie verhaal! 

Jeugdindekerk.nl heeft de filmtrailer gemaakt voor 'An Other Passion'

Zowel voor kinderen vanaf 8 jaar, als jongeren en volwassenen zijn aparte ensembles en rollen in het stuk wat geschreven is door ds. René v.d. Rijst.  Jeugdindekerk heeft de grafische vormgeving, PR en werving verzorgd voor deelnemers en bezoekers in de regio en via castingbureaus. Ook de inschrijfprocedure, financiele afhandeling en de erg belangrijke communicatie tussen de uitvoerende organisatie en de deelnemers is uitgevoerd door Jeugdindekerk.nl . 

Gratis kaarten reserveren kan via immanuelkerk@telfort.nl . Daar kunt u ook meer informatie opvragen over het zelf gaan organiseren van 'een Passion', een geweldig leuk maar ook veelomvattend project wat uw gemeente direct voor jong en oud zichtbaar maakt in de samenleving!

De kinderkerstkoren zijn een jaarlijks terugkerend succes met tientallen jeugdige zangertjes uit groep 3 t/m 8. Jeugdindekerk.nl verzorgt jaarlijks de werving van de kinderen, promotie en het zoeken naar optredens. Ook dit jaar zijn er weer diverse optredens gepland tijdens en in samenwerking met kerken om de kerstmusicals nog mooier te maken. Klik op de foto voor een uitvergroting van de poster.

In 2015 is het 70 jaar geleden dat de 2e Wereldoorlog ten einde kwam.  Dit wordt herdacht en gevierd, zoals met het toneelstuk en bijpassende workshops over Lotte en Anne Frank in de zalen van de Immanuelkerk op 1 en 2 mei. Het toneelstuk belicht een tot op heden onbekende kant van het leven van de vrouw van Fritz Pfeffer, de man die bij Anne Frank op de kamer lag in het Achterhuis. Speciaal voor kinderen van 9-12 jaar en jongeren van 12 t/m 17 jaar is een bijpassende workshop van de hoofdrolspeler die met de kinderen de laatste dag in het Achterhuis gaat 'spelen'.  Dit zorgt voor een verdieping en beter begrip van het toneelstuk. Jeugdindekerk.nl verzorgt zowel organisatie als pr voor deze eenmalige belevenis. Meer informatie, zelf organiseren, het concept op het toneelstuk boeken of kaarten reserveren? Mail: arno.vuurst@telfort.nl

 

De tiende kerstmusical voor peuters en kleuters wordt zaterdag 20 december uitgevoerd.  'Jozef en het kerstkind' geeft de timmerman eindelijk eens een hoofdrol na jarenlang in de schaduw van Maria te hebben gestaan. Wie is deze Jozef, kan hij die verantwoordelijkheid wel aan? In deze sfeervolle kerstmusical die ongeveer 30 minuten duurt (precies de juiste spanningsboog voor kinderen t/m 6 jaar) passeren ook een paar ondeugende engeltjes en een grappige kameel de revue, dus het oorspronkelijke kerstverhaal wordt weer leuk om te bekijken voor jong en oud!

Jeugdindekerk verzorgt niet alleen de complete pr van deze musical, de musical is ook geschreven en geproduceerd door Arno v.d. Vuurst van jeugdindekerk.nl . Wilt u ook eens zo'n musical uitvoeren dan kan dat heel eenvoudig en tegen lage kosten. Stuur snel een mail via de website!

De musical wordt gespeeld door jongeren en volwassenen en is zaterdag 20 december 6 keer te zien, om 10.30, 11.30, 13.00, 14.00, 15.15 en 16.15 uur. De toegang is gratis. De Immanuelkerk ligt aan de van Egmondstraat 5 in Haarlem-Noord. Aangezien jaarlijks meer dan 600 bezoekers komen kijken naar de 6 voorstellingen, is reserveren verplicht via: kerstmusical@telfort.nl

 

Het Groot Haarlems Kinder Kerstkoor is in de afgelopen jaren uitgegroeid tot een projectkoor van maarliefst 50 kinderen tussen 6 en 12 jaar! Op de maandagen tussen herfst- en kerstvakantie wordt door de kinderen gerepeteerd voor een aantal kerstuitvoeringen in verzorgingshuizen, kerken en kerstmarkten. De liedjes zijn ieder jaar weer grotendeels nieuw en vernieuwend. Geen 'Komt allen tesamen' voor deze kinderen maar moderne liedjes met orkestbanden die lekker swingen of prachtig rustig zijn, maar altijd met het kerstgevoel en de kerstboodschap! Jeugdindekerk.nl verzorgt alle pr voor dit geweldig gezellige kinderkerstkoor, het enige in Haarlem!

In 2014 zingt het koor een aantal keer in het centrum van Haarlem in verband met de Serious Request actie. Uiteraard zingen de kinderen ieder jaar de liedjes van de kerstmusical tijdens het grote kinderkerstfeest in de Imanuelkerk op 24 december om 17.00 uur (van Egmondstraat 5, toegang gratis, reserveren verplicht op: kerstmusical@telfort.nl) en in de kinderkerstviering van de Mariakerk aan de Rijksstraatweg, 24 december om 19.00 uur.

Waar is...

PKN Immanuelkerk

van Egmondstraat 5

2024 XL, Haarlem

immanuelkerk@telfort.nl

Aktiviteiten op Kerkinbeeld

20-02-2014 16:18

Op KERKINBEELD, het videokanaal van de Immanuelkerk staan allerlei compilatiefilmpjes van de diverse aktiviteiten uit het verleden. Soms gefilmd vanuit de zaal door gemeenteleden, soms met meerdere camera's door ingehuurde cameramensen en editors met semi professionele camera's. KERKINBEELD geeft u in ieder geval een goed beeld van wat er gebeurt in deze kerk en wat er mogelijk is! 

Wilt u ook zo'n kanaal, of andere nieuwe (social) media inzetten? Neem dan contact op met 'Jeugd in de Kerk' zodat we een plan op maat kunnen maken.